KeyFC欢迎致辞,点击播放
资源、介绍、历史、Q群等新人必读
KeyFC 社区总索引
如果你找到这个笔记本,请把它邮寄给我们的回忆
KeyFC 漂流瓶传递活动 Since 2011

[求救]擺唔到免dvd补丁入去虛擬光碟...

[ 8758 查看 / 28 回复 ]

擺唔到免dvd补丁入去虛擬光碟...
佢話"LB_EX_Disc1 上的空間不足,您需要額外的2.37 MB才能複製這些檔案"
跟住下面又話可用空間係0個位完組...
究竟點解會咁??唔該幫幫我!!>.<
本主题由 管理员 laputachen 于 2008/10/3 14:07:33 执行 移动主题 操作

回复:[求救]擺唔到免dvd补丁入去虛擬光碟...

這是............火星語??
麻..........大致我看的懂一點........
意思是說,下好LB的硬碟檔,但剩下的空間不足放免光碟程式檔,所以想來求辦法嗎??
恩..........我先照我解釋的說法來解決你的問題...........
首先,你有沒有磁碟片或隨身碟??
那樣就可以貯存在那裡..........
不就燒光碟,把資料先移過去之類的.............
水羊不可一日無牡丹!!!
你今天膜拜牡丹神了沒??

回复: [求救]擺唔到免dvd补丁入去虛擬光碟...

我唔係這個意思...
我係安裝完,之後dl左個免DVD補丁...
跟住置頂post好似係話"解压后覆盖掉原来的reallive.exe"
我解壓縮之後放左在桌面,之後想拉入去虛擬光碟入面的GAMEDATA
想覆蓋原來的reallive.exe,但係佢話我個drive(我用alcohol開的)空間不足...
但係我明明部電腦仲有好多GB....

>>想覆蓋原來的reallive.exe,但係佢話我個drive(我用alcohol開的)空間不足...
那免光碟的reallive.exe不是要放在你安裝的地方嗎??
並不是放桌面耶..........

原帖由 水羊 于 2008-9-11 1:09:00 发表
>>想覆蓋原來的reallive.exe,但係佢話我個drive(我用alcohol開的)空間不足...
那免光碟的reallive.exe不是要放在你安裝的地方嗎??
並不是放桌面耶..........

我開左RAR之後就係唔知點解放唔到入去個file入面...
佢就係話我空間不足,又話什麼冇使用者權限(Vista好麻煩=.=)

唉.........已經完全不懂了..........
能截個圖給我看看嗎??

首先入去gamedata

準備取代這個

跟住就係咁...取代唔到@@
最后编辑Kinginging 最后编辑于 2008-09-11 01:31:29

搞左好耐就係差依步仲未玩到><

评分次数

唔 ................ 恩.........
    如果把GAME DATA留住裝裝看呢??
    因為,VISTA我不太懂.而且我的斷網時間到了........
    等今天下午,立扑版大應該就會幫你了...........
    沒幫上什麼忙真對不起.............

原帖由 水羊 于 2008-9-11 1:39:00 发表
    唔 ................ 恩.........
    如果把GAME DATA留住裝裝看呢??
    因為,VISTA我不太懂.而且我的斷網時間到了........
    等今天下午,立扑版大應該就會幫你了...........
    沒幫上什麼忙真對不起.............

不要緊,多謝你咁熱心幫我就真:)
    VISTA真係好麻煩=.=
    怎樣將GAME DATA留住裝裝看??

唔駛評埋分wo@@"...
    我都唔識評分tim...
    最后编辑Kinginging 最后编辑于 2008-09-11 01:43:59